PARANIZ YOKSA HUZUR İÇİNDE ÖLEBİLİRSİNİZ!

Yazan: Unknown Tarih: 14 Ekim 2013 Pazartesi 0 yorum
Biz yaşam hakkı,ücretsiz sağlık hizmeti falan diye haykıralım, SGK ve Sağlık Bakanlığı bir olmuş hepimizi yok etmeye çalışıyor. Üstelik o kadar sinsiler ki tüm düzenlemeler kapalı kapılar ardından, sessiz sedasız yürütülüyor.


Yeni Düzenleme HAYIRLI Olsun

Uzun bir süredir özel hastanelerin yönetim kurulu başkanları (hastane değil ticarethane olduklarını onlar da kabul ettiklerinden başhekimler tarafından değil, ceolar tarafından yönetiliyorlar)zaten başbakana baskı yapıyorlardı. Müezzinoğlu hepsinin hayalindeki bakandı. Çünkü malumunuz kendisi halkı değil parayı sever. Veeee süper bakan Müezzinoğlu, koltuğa oturur oturmaz, özel hastaneleri de vatandaşın sırtına oturttu.

Malum daha önceleri herkes istediği hastanede, istediği doktora muayene olabiliyordu. Ya da yatarak tedavi olunacaksa sevk yeterli oluyordu. Her iki durumda da tedavi için gerekli taban ücreti devlet ödüyor,özel hastaneler vatandaştan sadece devletin ödediği paranın %90'nını talep edebiliyordu. Devletin ödediği en yüksek fiyat 34 lira olduğundan, en kötü durumda dahi vatandaşın cebinden 29 tl + KDV yani toplamda 42 lira 60 kuruştan fazlası çıkmıyordu. (tabi birçok özel hastane insanları kandırıp uçuk paralar almayı başarıyordu o ayrı)

Şimdi SGK diyor ki ben de para yok, tedavi olmak istiyorsanız kendiniz ödeyin. Bunu fırsat bilen özel hastaneler de hem devletin ödediği hem de vatandaşın ödediği katkı payına tam % 200 zam yaptı. Hemen örnekleyelim.

Devletin ödediği EN DÜŞÜK katkı payı 75 TL'ye çıkarıldı. Ama SGK diyor ki ben 34 liradan fazla ödememe. Yani burada açıkta kalan 41 TL var. Bir de üstüne özel hastane vatandaştan devletin ödemesi gereken katkı payının 2 katını istiyor yani 150 TL.

Şimdi toplama bir bakalım. 150 TL zaten paşa paşa ödenecek, bir de devletin ben ödeyemem dediği 41 TL ödenecek. Yani özel hastaneye adım attığımız an cebimizden EN AZ 191 TL çıkacak.

PARALI ACİL SERVİS

Eski uygulamada bildiğiniz gibi acil servisler ücretsizdi. Şimdi bu uygulamada değişti. Hem de inanılmaz bir laf cambazlığı ile. Yeni yönetmelik hastanın acil durumu geçer geçmez fatura işlemeye başlar diyor. Yani diyelim ki bir kalp krizi vakası.. Acil ameliyat şart.. Ama ameliyat biter bitmez aciliyet de bitmiş sayılıyor. Yoğun bakım ve ilaç masrafları hastaya yükleniyor. Üstelik yine 2 kat fiyatla.. Diyelim ki devlet yoğun bakım için ( ki yoğun bakımda devlet kendine göre kesenin ağzını açıyor) 7 bin tl ödediyse, hastane artı olarak hastadan 14 bin tl talep edebilecek.


MÜŞTERİ DEĞİL YURTTAŞIZ

İşin özü SGK'nın bu yeni düzenlemesi çoğu başbakan ve müridlerine ait olan 550 özel hastaneyi ihya ederken, 75 milyon insanı mağdur ediyor.Devlet yurttaşına paran yoksa huzur içinde ölebilirsiniz diyor.

0 yorum:

Yorum Gönder